Takläggare fixar sommarstugans tak

Hejsan på er

Just nu har vi takläggare som jobbar på att fixa taket på sommarstugan. Vi köpte en sommarstuga ett par mil utanför Uppsala i höstas och i år bestämde vi oss för att investera i ett nytt tak. Vi visste att det kommer behövas en del renoveringar på stugan men det gör oss ingenting för vi tar det steg för steg och ett projekt i taget. I år var nästa grej att anlita takläggare och sen tror jag vi gör mest något litet mer i år.

Vi ville båda ha ett projekt att renovera så det här passade oss bra, för det finns att göra men stugan har en bra grund och stomme så den är inte på något sätt fallfärdig. Mycket av renoveringen gör vi själva men vissa saker tar vi hjälp av kunniga hantverkare, ett tak känns viktigt att det blir utfört korrekt så att det blir säkert och hållbart. Sen gör det kanske inte lika mycket om en tapetskarv inte är perfekt.

Jag tycker det är så roligt att se hur man tar sig an del för del och hur nöjd man känner sig när det är klart. Förra helgen började jag skrapa räcket på verandan så det ska skrapas färdigt och målas nu i helgen. Stugan är ju inte så stor men den passar perfekt för mig och min sambo och vi kommer ha plats för barn här sen med, för vi ska bygga smarta loftsängar.

Vi lagt ner mycket tid och engagemang på att planera hela renoveringen så att den ska bli så smart, praktisk och mysig som möjligt. Det ska bli roligt att göra en ny värdering på stugan sen när vi är klara för jag är helt säker på att det kommer vara väldigt stor skillnad. Nu önskar jag er en fortsatt fin sommardag!